MIJN VROUW BEGRIJPT ME NIET, MIJN VROUW HEEFT ME DOOR

Het kan altijd nog erger


In Het kan altijd nog erger in duizend-en-een tekeningen laat Peter van Straaten op zijn volstrekt unieke wijze veel Hollands leed passeren.


Failliete ondernemers, overspelige echtgenoten, klierende kinderen en pinnige bejaarden, niemand ontkomt aan zijn messcherpe pen.


€ 34,90
€ 17,50

Vader & zoon zijn terug!

Zo zijn we niet...

Roken neuken...

€ 8,00
€ 14,90
€ 14,90

Lachen zonder bril


Het werk van Peter van Straaten kent vele verschijningsvormen, van boeken en ansichtkaarten tot postzegels en Zeurkalenders.


Niet eerder werd zijn werk uitgegeven op zo'’n groot formaat, maar juist in Lachen zonder bril komt de grafische kwaliteit van de tekeningen van Van Straaten meer dan ooit tot haar recht.

€ 14,90

Er kan wel wat zout uit


In Er kan wel wat zout uit wordt het leed van de Hollandse pot in restaurants en thuis aan de keukentafel op pijnlijke wijze door Peter van Straaten blootgelegd.


Als geen ander weet hij de culinaire hoogte- en dieptepunten weer te geven en wrijft daarbij hier en daar nog wat extra zout in de wonden.

Heeft het gesmaakt?


Deze nieuwe bundel van Peter van Straaten bevat de allerbeste restauranttekeningen, met grofgebekte obers, anorectische tafeldames en frauduleuze wijnkenners in de hoofdrol.


Heeft het gesmaakt? verschijnt als zesde deel in de succesvolle serie themabundelingen van Van Straaten.


€ 14,90

KLASSIEKERS

Schande

Acht jaar geleden vierde Peter triomfen met de bundel Lust, met erotische tekeningen die Peter zelf 'sprookjes voor volwassenen' noemt. De hoogste tijd dus voor een nieuwe bundeling van een van zijn favoriete onderwerpen. In Schande zijn de beste en onfatsoenlijkste tekeningen van de afgelopen jaren gebundeld in 'poesiealbum'-uitvoering. Om discreet in te gluren!


€ 17,50
€ 16,90

Aan de laatste roker

Niet doen opa


In Niet doen opa legt Peter van Straaten netelige misverstanden tussen grootouders en hun kleinkinderen op de hem kenmerkende meesterlijke wijze bloot.


Deze generatiekloof werd niet eerder zo opgewekt getrotseerd.


€ 14,90

€ 14,90

Weet mama hiervan?


Peter van Straaten is heer en meester als het gaat om het verbeelden van Hollands leed. In Weet mama hiervan? laat hij op zijn onmiskenbaar subtiele wijze de gapende generatiekloof tussen hopeloze ouders en hun verveelde pubers zien.


Met een lichte kieteling van zijn pen haalt hij een hele opvoeding onderuit en legt op Van Straatiaanse wijze pijnlijke misverstanden bloot.

Drank!

€ 14,90

Poëziekenner Vrienten selecteerde voor deze bloemlezing de beste gedichten over roken en rokers.

En wie kan de roker beter portretteren dan Peter van Straaten? Van zijn tekeningen over stiekeme en trotse rokers, blowen en post coïtale sigaretten, zou je spontaan zin krijgen om er zelf eentje op te steken.

€ 14,90

Peter van Straaten is zowel schrijver als tekenaar. Twee vakgebieden die samenvallen in de columns die wekelijks gepubliceerd werden op de Achterpagina van NRC Handelsblad. In Over tekenen zijn de beste columns over zijn métier bijeengebracht, maar ook een ander geliefd onderwerp komt aan bod, de natuur.

Over tekenen en over de natuur

€ 16,50

LACHEN MET BRIL

Mijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door is het negende deel in de serie themabundelingen van Peter van Straaten. Van de eerste uit de serie, Roken Neuken Drinken, tot en met de meest recente, Niet doen opa en Rondje voor de hele zaak, werden tienduizenden exemplaren verkocht.


Mijn vrouw begrijpt me niet, mijn vrouw heeft me door barst natuurlijk weer van overspel, treurige echtparen en ongemakkelijke man-vrouw-verhoudingen, maar ook gelukkige huwelijken uit het Van Straaten-universum komen voorbij.

€ 14,90

Rondje voor de hele zaak


In Rondje voor de hele zaak zijn de grappigste dronken lorren, woedende echtgenotes en barwijsheden verzameld.


klik om de hele tekening/diashow te zien

Vijf jaar na Lachen zonder bril, wordt het tijd om te lachen mét bril. In Lachen met bril komen alle kenmerkende Van Straaten situaties voor, deze keer niet heel groot, maar op handig meeneemformaat.


Een must voor alle liefhebbers om rustig in de trein of lopend met één hand te bekijken. Maar: vergeet niet uw bril op te zetten!


Aantal pagina's 144

€ 9,90

SPECIALE UITGAVEN: NOG IETS TE VIEREN? & HOEZO OUD?Fraaie gebonden uitgaven van Nog iets te vieren? en Hoezo oud?


Aantal pagina's 160.

€10,00

MOETEN WE VAKER DOEN

De beste onfatsoenlijkste tekeningen van Peter van Straaten.


Een verzameling eerder gepubliceerd werk aangevuld met enkele 'nieuwe' tekeningen rond het thema seks en relatieproblemen.

Aantal pagina's 160.

€10,00

WAS IK MAAR THUIS GEBLEVEN

Wie kent het niet: de langverwachte vakantie die in het echt toch een stuk minder idyllisch blijkt? Krakkemikkig verblijf, vies eten, zeurende reisgenoot, de godganse dag stromende regen…


In deze nieuwe bundeling zijn de beste tekeningen van Peter van Straaten over vakantieleed gebundeld. Hij weet daarmee zoals altijd feilloos de pen op de zere plek te leggen.


160 pagina's.

€14,90

DE "DIKKE" VADER & ZOON

€19,90

De zeer populaire strip Vader & Zoon verscheen bijna twintig jaar lang dagelijks in Het Parool. De dikke, conservatieve vader in pak en zijn magere, linksgeoriënteerde zoon werden een boegbeeld voor de politieke generatiekloof.


Uit de ruim zesduizend Vader & Zoon strips werden de 500 allerbeste uitgezocht voor deze extra dikke Vader & Zoon. 1008 pagina's

NIEUWE UITGAVE: HOU OP HARRY!

€14,90

Seksistische opmerkingen, managers die naar hun secretaresse gluren, ooms die hun jonge nichtjes bepotelen; grensoverschrijdend gedrag. Peter was met zijn tekeningen de MeToo-discussie ver voor. In zijn tekeningen worden deze misstanden als altijd feilloos en met vaak wrange humor blootgelegd.


Het Stripschap schrijft: "Deze bundel toont eens te meer aan hoe goed hij keek en feilloos hij zich de gedachtes en gevoelens van mannen en vrouwen eigen wist te maken, zodat hij in één tekening met één regeltje tekst een heel verhaal wist te vertellen. Dat meesterschap gepaard met ijzersterke humor.... LEES MEER


Nu verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Aantal pagina's 160